WEB LINKS
 Blå skrift = aktivt link  Rapportér dødt link

 

 

...et lille udvalg af interessante ting på nettet:

 

 

 

 

Tiffany Lamper

 

Alverdens smukke lamper i glasmosaik - hvis man bryder sig om nostalgiske lamper i glasmosaic er "Tiffany" det oplagte sted at begynde. Oprindelig blev Tiffany lamper produceret mellem ca. 1890 til ca. 1930 under kontrol af Louis Comfort Tiffany og originale lamper kan være en mindre formue værd (højeste pris handlet er $ 2.8 millioner). Tiffany lamper er efterhånden nærmere blevet begreb og ikke en standard og designes mange steder i verden bl.a. Sverige (her henvises også til danske butikker). Lampen bør som minimum være lavet af rigtig glas og metal.

Der findes i øvrigt mange butikker i Danmark der sælger disse lamper - søg på internettet.

 

   

Tiden

 

Ure, kalendere, nedtælling og meget mere kan oprettes på denne side "Time & Date". Opret f.eks. en nedtælling til en konkret begivenhed og indsæt koden på f.eks. dit eget website HER

 

 

 

National Geographics fantastiske fotoarkiv

 

Fantastiske billeder af natur og begivenheder verden over

 

 

 

Sattelitbilleder

 

NASA udstiller fantastiske sattelitbilleder af jorden i al sin skønhed, men også af naturkatastrofer som f.eks. vulkaner, skovbrande og sandstorme finder man her! Siden indeholder desuden mange informationer om atmosfærens foranderlighed.

På siden Earth Observatory kan man følge de seneste begivenheder.

 

Fra forskellige rum rejser er der også et hav af fantastiske billeder af jorden tilgængelig på The Gateway to Astronaut Photography of earth.

 

NASA Image of the day gallery rummer andre spændende billeder både af jorden og rummet.

...det samme gør Astronomy picture of the day.

 

Med Nasa World Wind er det muligt at få en overblik over forskellige planeter.

 

 

 

Lyset

 

Lysets mange forskellige udtryk er noget af det smukkeste og mest betagende man kan se! Lys er tilpas abstrakt til at man uforstyrret kan lægge sine personlige tanker og følelser ind i det.

Naturen frembringer de meste utrolige lysfænomener, som en gang i mellem fanges i et kamera et sted i verden eller ude i rummet.

Søg på nettet efter "Mesospheric clouds", "Noctilucent clouds", "Auroral Corona", "Aurora borealis", "Aurora australis"

Et af de bedre billeder er dette af Polar mesosfæriske skyer

Der findes mange hjemmesider med mange fantastiske billeder af lys f.eks. Atmospheric Optics, NASA eller Spaceweather  Når man først begynder at lede finder man hurtigt mængder af links, billeder og informationer

 

 

 

The New Icon-School of Denmark

 

Troldmanden fra Kolding - "state of the art" ikoner

 

 

 

Fladskærme

 

At købe en fladskærm - især online, er en vanskelig manøvre. Der er mange tal og ikke alt er nødvendigvis som det ser ud på papiret. Farver, kontrast, skarphed og hastighed kan variere meget, men her er et website med oplysninger om fladskærme, incl. tests og anbefalinger af forskellige modeller.

 

 

 

Loch Ness Webcam

 

Følg med i begivenhederne ved Loch Ness, LIVE - broder øgle...........!