BILLEDRESTAURERING

 

 

 

 

 

Gamle billeder der har fået en tone af sepia (brun) , ridser eller som her, er blevet spist delvist af sølvfisk, kan ofte restaureres ganske tilfredsstillende. På billederne herunder er det mine tiptip-oldeforældre der har været igennem maskinen. Billederne er fra ca. 1870-80 og har en forbløffende detaljerigdom.

 

Billederne er først scannet i en høj opløsning hvorefter al farve er fjernet så de fremstår i rene gråtoner. Derefter er billederne "klippet" ud/fri af baggrunden. De områder der mangler (de dele der er blevet spist af sølvfisk) er genskabt ud fra de få tilbageværende rester f.eks. blonden på hendes venstre skulder. Genskabelsen af hullerne i figurerne er lavet med et "stempelværktøj" hvor princippet er at tage et lille billede af de nærmeste områder for derefter at kopiere det over hvor der mangler. På samme måde fjernes ridser og områder der er krøllet eller har forkerte nuancer. Der er lagt en nuanceret baggrund ind bag selve figurerne. Det nederste af figurerne er "fadet" så det glider sammen med baggrunden for ikke at udstille afkortningen af kroppen for meget. Sidst er der tilført lidt kontrast, billeder er blevet "skarpet" en anelse og klippet til. Og hvis man ellers er tilfreds med udfaldet - så skal de bare sendes til fremkaldelse!

På de to nederste billeder har jeg forsøgt at farvelægge ansigtet, øjnene og læberne for at give lidt extra liv i billederne. Hvor godt det virker er nok en smagssag!

 

Billederne er her fremstillet i en lav opløsning for at gøre websiden let: